Business Internaţional

Primarul Kievului, Vitali Klitscho, descrie capitala Ucrainei ca fiind „încercuită"

Primarul Kievului, Vitali Klitscho, descrie capitala...

Autor: Andreea Tobias

27.02.2022, 20:15 296

Primarul Kievului, Vitali Klitscho, descrie capitala Ucrainei ca fiind „încercuită" şi spune că o evacuare a civililor nu va fi posibilă.

Vitali Klitscho, primarul Kievului şi fost campion mondial de box la categoria grea, a descris capitala Ucrainei ca fiind „încercuită" şi a declarat că o evacuare a civililor nu va fi posibilă „deoarece toate căile sunt blocate".

„Ne aflăm la graniţa unei catastrofe umanitare", a declarat el duminică pentru Associated Press, în timp ce în oraş continua starea de asediu care, potrivit lui, permitea autorităţilor să vâneze „sabotori" pe străzi.

„În acest moment, avem electricitate, avem apă şi încălzire în casele noastre. Dar infrastructura este distrusă pentru a livra alimente şi medicamente", a spus primarul, citat de The Guardian.

„De aceea, mesajul pentru toată lumea este: Susţineţi Ucraina împreună ... Suntem puternici", a spus el: „fiecare ucrainean este mândru că este independent, mândru că este ucrainean şi suntem mândri că avem propria noastră ţară".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO