Business Internaţional

Prima întâlnire oficială între preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va avea loc la Paris

Emmanuel Macron

Emmanuel Macron

Autor: Andrei Ionascu

22.05.2017, 17:57 83

Va fi prima întrevedere dintre Putin şi Macron, în condiţiile în care preşedintele Franţei a preluat mandatul pe 14 mai. Cei doi lideri de stat au discutat telefonic după ce Emmanuel Macron a câştigat alegerile prezidenţiale.

"Situaţia curentă a relaţiilor politice, economice, culturale şi umanitare dintre Rusia şi Franţa vor fi discutate în cadrul discuţiilor la nivel înalt. În plus, va există un schimb de viziuni în legătură cu subiecte globale şi regionale importante, în special privind coordonarea eforturilor pentru combaterea terorismului şi pentru rezolvarea crizelor din Siria şi Ucraina", se arată în comunicatul preşedinţiei Rusiei.

Vladimir Putin şi Emmanuel Macron vor participa la deschiderea unei expoziţii a Muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg în incinta Palatului Marele Trianon din Versailles. Vernisajul este dedicat marcării a 300 de ani de la vizita ţarului rus Petru cel Mare în Franţa, moment care a însemnat începutul relaţiilor durabile dintre cele două ţări.

Emmanuel Macron a promis în campania electorală că va avea o abordare clară în privinţa Rusiei, dar că va încerca să coopereze cu Vladimir Putin pentru combaterea organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO