Business Internaţional

Prima grevă de la Starbucks: angajaţii din Chile, nemulţumiţi de salarii

Prima grevă de la  Starbucks: angajaţii din Chile, nemulţumiţi de salarii

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

17.07.2011, 13:57 177

Starbucks se confruntă cu primagrevă din istoria companiei, angajaţii unei cafenele operate degrupul american în Santiago, Chile, cerând creşterea salariilor şia beneficiilor extrasalariale, transmite Reuters.

Starbucks a anunţat imediat căcele 31 de cafenele din Chile vor rămâne deschise în pofidaabsenţei membrilor sindicali, care totalizează mai puţin de otreime din numărul total al angajaţilor.

Compania, fondată cu peste 40 deani în urmă, este considerată ca oferind unele dintre cele mai bunepachete de remuneraţie din industria restaurantelor, imagine care aajutat Starbucks să evite sindicalizarea angajaţilor din StateleUnite, cea mai mare piaţă pentru cunoscutul lanţ decafenele.

Starbucks operează circa 17.000 decafenele în peste 50 de ţări din întreaga lume. Marea majoritate aangajaţilor companiei nu s-au organizat în sindicate.

Sindicatul din Chile cere casalariile să crească proporţional cu rata inflaţiei, angajaţii săprimească o bonificaţie lunară de 100 de dolari pentru alimente,dar şi alte bonusuri. Starbucks subliniază, în schimb, că oferăsalarii şi compensaţii mai mari ca orice altă companie cu profilsimilar din Chile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO