Business Internaţional

Prim-ministrul britanic Boris Johnson îi cere Reginei Elizabeth a II-a să suspende Parlamentul, în încercarea disperată de a-i opri pe parlamentari să blocheze un Brexit fără acord

Prim-ministrul britanic Boris Johnson îi cere Reginei...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

28.08.2019, 13:29 1036

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a confirmat miercuri că i-a cerut Reginei Elizabeth a II-a să suspende Parlamentul, începând cu jumătatea lunii septembrie, până la jumătatea lunii octombrie, relatează Dpa.

„În această dimineaţă am vorbit cu Majestatea Sa Regina pentru a-i cere să oprească sesiunea parlamentară curentă în a doua săptămână a lunii septembrie, înaintea începerii celei de-a doua sesiuni parlamentare în data de 14 octombrie”, le-a transmis Boris Johnson parlamentarilor britanici prin intermediul unei scrisori.

Decizia lui Boris Johnson reprezintă un efort de a opri eforturile parlamentarilor de blocare a unui Brexit fără Acord.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, i-a invitat pe parlamentari şi pe membrii opoziţiei să discute modalităţi de blocare a planului premierului de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, cu sau fără un acord.

Dominic Grieve, un critic al Brexit, a transmis că decizia este „un act scandalos” şi a avertizat că ar putea duce la o moţiune de cenzură împotriva lui Boris Johnson.

O sursă guvernamentală, citată de BBC, a apărat decizia: „Este momentul ca un nou Guvern şi noi parlamentari să decidă planul pentru Marea Britanie după ieşirea din Uniunea Europeană”.

Conform BBC, puţini miniştri erau la curent cu dorinţa Guvernului de a suspenda Parlamentul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO