Business Internaţional

Previziuni sumbre: Economia Germaniei va scădea cu 10%. Locomotiva Europei a intrat în revizie odată cu criza

Previziuni sumbre: Economia Germaniei va scădea cu 10%....

Autor: Dorin Oancea

19.05.2020, 13:04 294

DIHK, camera de comerţ şi industrie germană, estimează că economia ţării se va reduce cu cel puţin 10% în acest an, din cauza epidemiei de cornavirus, o viziune mai pesimistă decît estimările guvernamentale, notează Reuters.

"Anul acesta, şi nu există nicio cale de rezolvare, vom asista la o criză economică istorică", a declarat preşedintele DIHK, Eric Schweitzer, prezentând cel mai recent sondaj al asociaţiei.

Prognoza guvernului este o contracţie record de 6,3% în 2020.

„Companiile germane se confruntă cu cea mai mare provocare de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial”, a spus Schweitzer, adăugând că multe firme au probleme masive de lichiditate.

Sondajul DIHK, realizat în rândul a 10.000 de companii în perioada 4-6 mai, a arătat că trei sferturi au raportat o scădere a cererii şi 80% se aştepta la o scădere substanţială a vânzărilor.

Aproape 50% dintre companiile industriale germane opresc investiţiile şi intenţionează să îşi reducă bugetele din cauza pandemiei coronavirusului.

Din cauza întreruperilor cauzate de boală în multe ţări de pe glob, aproape o cincime dintre companiile industriale germane îşi reorganizează în prezent lanţurile de aprovizionare, a arătat sondajul.

Expertul comercial DIHK Volker Treier a declarat că se aşteaptă ca exporturile germane să scadă cu 15% în acest an, din cauza cererii mai slabe de pe pieţele majore de export, precum Statele Unite.

Pentru 2021, DIHK se aşteaptă ca economia să crească cu aproximativ 5%, a spus Schweitzer.bucure

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO