Business Internaţional

Preţurile jocurilor pentru console cresc pentru prima dată în ultimii 15 ani şi ating pragul de 70 de dolari

Preţurile jocurilor pentru console cresc pentru prima...

Autor: Eduard Ivanovici

12.10.2020, 15:10 136

Microsoft şi Sony, producătorii consolelor Xbox şi PlayStation, au anunţat un nou plafon tarifar pentru jocurile video pentru prima dată în ultimii 15 ani, transmite MarketWatch.

Iniţiativa a prins contur încă din vară, când producătorul Take-Two Interactive Software anunţa un preţ de 69,99 de dolari pentru jocul NBA 2K21.

În 2005, producătorii de console creşteau preţul jocurilor de la 50 la 60 de dolari, după ce compania Activision a stabilit preţul pentru „Call of Duty 2” la 59,99 de dolari. Luând în calcul infecţia, 60 de dolari în 2005 ar însemna 78,29 în zilele noastre, potrivit Biroului de Statistică din SUA.

„Credem că preţul pentru următoarele generaţii de console reprezintă în mod corect valoarea jocurilor, luând în calcul puterea, viteza şi tehnologia folosită pe noile hardware-uri”, spune un reprezentant al Take-Two.

Microsoft şi Sony urmează să lanseze luna viitoare ultimele modele de Xbox şi PlayStation, preţurile ajungând la 500 de dolari. Însă producătorii plănuiesc să creeze şi modele mai ieftine: varianta fără disc a PS5 va costa 400 de dolari, în timp ce preţul unui Xbox Series S poate ajunge la 300 de dolari.

Nouă din zece gameri cred că un joc video nou nu ar trebui să coste mai mult de 60 de dolari, potrivit unui sondaj realizat pentru piaţa digitală G2A de firma de cercetare Censuswide.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO