Business Internaţional

Preţurile de consum din zona euro au crescut în august cu doar 0,2%, anualizat

Preţurile de consum din zona euro au crescut în august...

Autor: Anca Dumitrescu, Bogdan Cojocaru

01.09.2015, 00:00 110

Preţurile de consum din zona euro au înregistrat în august o creştere anualizată de numai 0,2%, aceeaşi cu cea din iunie şi iulie, potrivit datelor publicate luni de Eurostat, care ar putea alimenta speculaţiile că Banca Cemtrală Europeană (BCE) va extinde programul de suplimentare a lichidităţilor.

Inflaţia a fost menţinută la un nivel scăzut de reluarea declinului preţurilor energiei, care sunt cu 7,1% sub nivelul din 2014, scrie MarketWatch. Excluzând preţurile energiei, alimentelor şi alcoolului, inflaţia core a fost neschimbată, la nivelul de 1%. După o încetinire constantă a ratei inflaţiei, preţurile de consum au coborât în termeni anuali pentru prima oară în decembrie 2014.

O lună mai târziu, Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat un program de achiziţii lunare de obligaţiuni în valoare totală de peste 1.000 de miliarde de euro, care a fost lansat în martie. Obiectivul programului de suplimentare a lichidităţilor este apropierea ratei inflaţiei de ţinta BCE de aproape 2%. Preţurile de consum din zona euro au revenit în luna mai pe creştere pentru prima oară după şase luni, dar în iunie s-au apropiat din nou de nivelul zero.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO