Business Internaţional

Preţul petrolului a scăzut la 111,77 de dolari pe baril

Autor: Traian Terzianm

15.03.2011, 12:15 15

Preţul petrolului a scăzut astăzi cu peste doidolari până la 111,77 dolari pe baril din cauza temerilorinvestitorilor care au lichidat poziţiile de pe piaţapetrolului şi a aurului fiind speriaţi de exploziile ce auavut loc la centrala nucleară din Japonia, scrieWashington Post.

În urma dezastrului produs de cutremurul din Japonia, înultimele trei zile au avut loc trei explozii la reactoarelecentralei nucleare de pe coasta de est a Japoniei.

Petrolul a scăzut cu 2,09 dolari ajungând la99,10 dolari / baril pe bursa de la New York.

În Londra, petrolul Brent a scăzut cu 1,96dolari la 111,77 dolari / baril. Preţul a atins luni minimul dinultimile două săptămâni de 111,16 dolari / baril.

Prim ministrul Japoniei, Naoto Kan, a spus căscurgerile de radiaţii care au avut loc la centrala nuclerăFukushima Dai-ichi au fost de ajuns ca să pună în pericol viaţaoamenilor iar riscul unor viitoare scurgeri radioactive este foarteridicat.

Kan a anunţat populaţia care locuia la 30 de kilometrii înapropierea fabricii să râmănă în case, pentru a evita risculexpunerii la radiaţile radioactive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO