Business Internaţional

Preţul petrolului a crescut luni la aproape 114 dolari/baril, din cauza protestelor din Oman

Preţul petrolului a crescut luni la aproape 114 dolari/baril, din cauza protestelor din Oman

Autor: Radu Racu

28.02.2011, 10:59 30

Preţul petrolului a crescut luni cu 1 dolar, aproape de 114dolari pe baril, după ce extinderea tensiunilor din OrientulMijlociu în Oman a alimentat îngrijorările legate de furnizăriledin regiune, scrie Reuters.

Cotaţia ţiţeiului Brent a urcat cu 1,15 dolari până la ora 7:08GMT, la 113,29 dolari pe baril. Preţul petrolului WTI, de referinţăpe piaţa americană, a urcat totodată cu 1,39 dolari, la 99,27dolari pe baril.

"Există o îngrijorare majoră privind epidemia de proteste dinOrientul Mijociu, o regiune care furnizează o mare parte dinpetrolul lumii", spune Ben Westmore, trader pe materii prime laNational Australia Bank.

Producţia de petrol din Oman nu a fost încă afectată demanifestaţiile violente de stradă, însă perspectivele suntpesimiste după ce revolta din Libia împotriva regimului de laTripoli a oprit circa trei sferturi din capacitatea acestei ţări,determinând Arabia Saudită să intervină prin creştereasemnificativă a livrărilor pentru a compensa deficienţele deofertă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO