Business Internaţional

Preţul Bitcoin explodează si ajunge la maximul tuturor timpurilor: Criptomoneda valorează acum aproape 20.000 de dolari

Preţul Bitcoin explodează si ajunge la maximul tuturor...

Autor: Dorin Oancea

01.12.2020, 10:28 1680

Bitcoin a atins o altă etapă în cursa sa din 2020, crescând cu 9% până la un nou record istoric de aproximativ 19.860 dolari, peste maximul anterior de 19.783 dolari din decembrie 2017, relatează CNN.

Bitcoin a crescut cu peste 175% de la sfârşitul anului 2019. Preţurile a scăzut sub 4.000 dolari în martie, pe măsură ce pieţele din întreaga lume au scăzut din cauza crizei Covid-19.

Însă moneda electronică a crescut brusc în ultimele luni, pe măsură ce dolarul a slăbit.

Cum companiile de plăţi Giants Square şi PayPal permit acum clienţilor să cumpere şi să vândă bitcoin, iar gigantul de gestionare a banilor Fidelity lansează un fond bitcoin pentru investitori bogaţi, zilele în care bitcoin este considerat doar o investiţie marginală s-au încheiat, iar criptomoneda a câştigat legitimitate.

Cantitatea de bitcoin aflată în circulaţie în prezent valorează acum mai mult de 365 de miliarde de dolari.

Bitcoin a obţinut, de asemenea, un impuls după ce un strateg de vârf de la BlackRock, cea mai mare firmă de administrare a activelor din lume, a sugerat că Bitcoin ar putea într-o zi să înlocuiască aurul ca monedă de refugiu.

Creşterea bitcoin a alimentat, de asemenea, creşteri importante ale criptomonedelor mai mici, cum ar fi ethereum, XRP, litecoin şi Stellar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO