Business Internaţional

Preţul aurului se confruntă cu primul declin săptămânal de la începutul lui iunie

Preţul aurului se confruntă cu primul declin...

Autor: Teona Tomoiaga

15.08.2020, 16:30 56

Aurul strică într-o zi ce a câştigat într-o lună, după ce a încheiat tranzacţiile de vineri cu un declin de 20,6 dolari. La nivel săptămânal, declinul preţului pentru aur a ajuns la 3,9%. Preţul argintului a înregistrat o pierdere săptămânală de 5,3%.

Contractele futures pe aur au încheiat tranzacţiile de vineri în declin, inversând astfel un trend stabil după două zile consecutive de creşetere.

Preţurile au coborât, astfel, pentru prima dată în ultimele 10 săptămâni, în contextul creşterii randamentelor titlurilor de Trezorerie americane.

Aurul cu livrare în septembrie a scăzut, vineri, cu 1,1% sau 20,6 dolari, transmite MarketWatch.

Preţul aurului a înregistrat un declin săptămânal de 3,9%, potrivit datelor FactSet.

Chris Gaffney, preşedintele pentru pieţe mondiale la TIAA Bank, spune că săptămâna trecută aurul se tranzacţiona la un nivel record, însă cotaţiile au scăzut şi din cauza optimismului legat de un vaccin împotriva COVID-19.

Randamentul obligaţiunilor Trezoreriei SUA pe termen de 10 ani a ajuns, vineri, la 0,593% comparativ, în timp ce vinerea trecută se situa la 0,562%.

„După marcarea accentuată a profiturilor la începutul săptămânii, metalul preţios a revenit la peste 1.950 dolari uncia”, spune Lukman Otunuga, analist FXTM.

Şi preţul argintului a înregistrat o pierdere săptămânală de 5,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO