Business Internaţional

Un nou pretendent al afacerilor TikTok din SUA se arată: Platforma Triller şi-a anunţat intenţia de a prelua businessul celebrei aplicaţii chineze. Pe această listă se mai regăsesc şi giganţi precum Microsoft sau Oracle

Un nou pretendent al afacerilor TikTok din SUA se arată:...

Autor: Catalin Rosioru

31.08.2020, 14:22 79

După Microsoft, care mai nou s-a asociat cu Walmart, după Twitter sau Oracle, a venit şi rândul unei clone TikTok, Triller, să îşi exprime intenţia de a prelua afacerile TikTok din Statele Unite.

Platforma Triller s-a asociat cu o companie de investiţii şi oferă 20 de miliarde de dolari pentru preluarea operaţiunilor TikTok în Statele Unite. Triller se adaugă astfel pretendenţilor Microsoft şi Walmart, Twitter sau Oracle.

Oferta vine într-un moment nu tocmai fericit, deoarece China şi-a modificat legislaţia în aşa fel încât inteligenţa artificială să intre sub incidenţa controlului pentru export.

Recomandarea autorităţilor chineze către ByteDance, compania mamă a TikTok, a fost să înceteze imediat orice discuţii privitoare la o eventuală vânzare.

TikTok are 800 de milioane de utilizatori fideli în toată lumea, 80 de milioane fiind numai în Statele Unite. Valoarea de piaţă a companiei depăşeşte 100 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO