Business Internaţional

Prestigioasa publicaţie The Los Angeles Times a fost vândută celui mai bogat doctor din SUA pentru suma de 500 mil. dolari

Prestigioasa publicaţie The Los Angeles Times a fost...

Autor: Răzvan Botea

07.02.2018, 17:33 296

Publicaţia The Los Angeles Times a fost vândută către un doctor miliardar local pentru suma de 500 mil. dolari, de 8 ori mai mare decât venitul anual al ziarului, astfel sfârşindu-se patronajul companiei ce deţine şi prestigioasa publicaţie Chicago Tribune, conform The Seattle Times care citează Associated Press.

Numele doctorului este Soon-Shiong  şi este un acţionar puternic al Tronc, compania ce deţine şi Chicago Tribune. Este pintre cei mai bogaţi oameni din Los Angeles şi, conform Forbes, este cel mai bogat doctor din SUA, cu o avere de 7,8 mld. dolari, potrivit Associated Press.

Doctorul lucrează în acest moment la un leac pentru cancer.

Acesta a devenit primul deţinător local al Times după 18 ani, însă achiziţia vine într-o perioadă tumultoasă.

Editorul şef a fost înlocuit săptămâna trecută pentru a treia oară în 6 luni, iar editorul şi directorul executiv Ross Levinsohn trebuie să răspundă acuzaţiilor de hărţuire sexuală.

Jurnaliştii au votat luna trecută să se organizeze în sindicate pentru prima oară în istoria ziarului de 136 de ani.

Tronc, companie ce a fost cunoscută în trecut ca Tribune Publishing, deţine 10 publicaţii americane, inclusiv Chicago Tribune, Baltimore Sun şi New York Daily News, care nu vor fi parte a înţelegerii.

În 2013, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a cumpărat The Washington Post pentru suma de 250 mil. dolari.

Tronc nu a făcut încă o declaraţie oficială şi niciun purtător de cuvânt al doctorului Soon-Shiong nu a răspuns la cererea pentru o declaraţie.

Soon-Shiong nu şi-a manifestat interesul doar pentru Tronc, acesta mai deţine o mică parte din echipa de baschet emblematică a Los Angeles-ului – LA Lakers, cumpărată de la fosta vedetă a echipei, Magic Johnson.

Într-un interviu pentru Times anul trecut, doctorul a negat că ar avea intenţia să cumpere publicaţia, însă a declarat că este nemulţumit de felul în acre aceasta este condusă şi că simte nevoia să-i asigure ziarului supravieţuirea.

„Sunt îngrijorat că există alte interese, în afară de nevoile ziarului. Scopul meu este să păstrez integritatea şi viabilitatea ziarului”, spunea doctorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO