Business Internaţional

Presiune asupra Arabiei Saudite, în cazul jurnalistului saudit care a pus pe jar ordinea internaţională: Mai multe companii, printre care şi Google, s-au retras de la o conferinţă ce se va desfăşura în Arabia Saudită

Presiune asupra Arabiei Saudite, în cazul jurnalistului...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

16.10.2018, 10:35 85

Compania Google a anunţat că se retrage de la o conferinţă privind investiţiile, ce se va desfăşurat în Arabia Saudită, după ce mai multe companii au luat această decizie pe fondul dispariţiei jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Presiunea asupra Arabiei Saudite a crescut de când jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, un rezident al Statelor Unite şi un critic al politicilor Riadului, a dispărut. Acesta a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul la data de 2 octombrie.

Google a informat printr-un comunicat că directorul platformei Google Cloud, Diane Greene, nu va participa la conferinţa privind investiţiile viitoare, ce se va desfăşura la Riad începând cu 23 octombrie.

Greene nu a oferit un motiv concret pentru decizia sa, iar purtătorul său de cuvânt a refuzat să dea mai multe detalii.

Mai multe companii au anunţat că nu vor participa la această conferinţă, arătându-se îngrijoraţi pentru dispariţia lui Khashoggi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO