Business Internaţional

Preşedintele turc Tayyip Erdogan, mesaj pentru Donald Trump: Am încredere că eforturile depuse cu SUA vor promova pacea şi stabilitatea în regiune

Preşedintele turc Tayyip Erdogan, mesaj pentru Donald...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

18.10.2019, 10:24 108

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a declarat că are încredere că eforturile depuse împreună cu Statele Unite vor promova pacea şi stabilitatea, după ce Turcia a confirmat suspendarea operaţiunilor militare din nordul Siriei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Domnule preşedinte, mult mai multe vieţi vor fi salvat după ce vom combate terorismul, care reprezintă cel mai mare inamic al umanităţii", a scris acesta într-un mesaj postat pe Twitter.

"Am încredere că eforturile comune vor promova pacea şi stabilitatea în regiunea nostră", a adăugat Erdogan.

Armata Turciei a lansat săptămâna trecută operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a fost criticat dur de politicieni americani, dar şi la nivel internaţional deoarece a retras trupe americane din nordul Siriei pentru a permite Turciei să lanseze o operaţiune militară împotriva grupurilor insurgente kurde care erau aliate cu Washingtonul. Ulterior, Administraţia Donald Trump a somat Turcia să înceteze ofensiva militară din Siria. Liderul de la Casa Albă a atras atenţia că poate "distruge" economia Turciei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO