Business Internaţional

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan: Turcia doreşte să continue cooperarea cu Rusia în domeniul apărării

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan: Turcia doreşte...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

28.08.2019, 11:23 148

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia doreşte să continue cooperarea cu Rusia în domeniul apărării, inclusiv în ceea ce priveşte achiziţia unor aeronave de vânătoare, relatează Reuters.

Declaraţiile preşedintelui turc au fost făcute în urma unei întâlniri cu omologul său rus Vladimir Putin în Moscova.

„Facem paşi pozitivi în industria de apărare, prin începerea livrării sistemelor S-400”, a declarat Erdogan.

„În cadrul întâlnirii de azi am avut ocazia să discutăm următorii paşi în mai multe sectoare ale industriei de apărare”, a adăugat preşedintele turc.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că a discutat cu Erdogan despre o posibilă cooperare cu Rusia pentru achiziţia unor aeronave multirol SU-35.

„În opinia mea, am atras atenţia partenerilor turci, nu doar din punct de vedere al achiziţiilor, ci şi din punct de vedere al unei producţii comune”, a transmis Vladimir Putin.

Prima livrare a componentelor sistemelor S-400 a ajuns în Ankara în luna iunie, în pofida ameninţărilor primite din partea Statelor Unite privind impunerea de sancţiuni.

Ankara a comandat un sistem antibalistic şi antiaerian rus S-400, dar cazul a amplificat tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite, aliaţi în cadrul NATO. Statele Unite avertizează că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formulând temeri că ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35, pe care Turcia vrea, de asemenea, să le achiziţioneze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO