Business Internaţional

Preşedintele Toshiba demisionează, după ce compania a înregistrat pierderi semnificative

Preşedintele Toshiba demisionează, după ce compania a...

Autor: Anca Olteanu

14.02.2017, 15:47 104

Anterior, Toshiba a amânat prezentarea rezultatelor, apoi a susţinut că este pregătită să raporteze o pierdere netă de 3,4 miliarde de dolari în anul fiscal care - pentru compania niponă - se va finaliza în martie 2017.

Mai mult, compania susţine că aşteaptă pierderi în valoare de 6,3 miliarde de dolari generate de divizia nucleară din Statele Unite.

Potrivit companiei, demisia lui Shigenori Shiga reprezintă asumarea răspunderii la nivel de management.

Acţiunile au scăzut cu 9%, marţi, şi au pierdut aproape 50% din decembrie, când compania a avertizat pentru prima dată despre proporţiile problemelor.

Pierderile au legătură cu acordul realizat de subsidiara din Statele Unite, Westinghouse Electric, în momentul în care a cumpărat afacerea din domeniul nuclear care vizează construcţii şi servicii, Chicago Bridge & Iron, în 2015.

Acţiunile pe care le-a cumpărat valorează, cel mai probabil, mai puţin decât se considera iniţial.

Compania a anunţat, deja, planuri pentru a vinde părţi din afacerea cu cipuri de memorie, pentru a strânge fonduri.

Compania întâmpină greutăţi în a se redresa, după ce s-a aflat, în 2015, că s-a exagerat raportarea profitului timp de şapte ani, ceea a dus la demisia directorului executiv.

Sursă foto: Reuters

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO