Business Internaţional

Presedintele si fondatorul GAP se retrage

11.12.2003, 00:00 60

Donald G. Fisher, intreprinzatorul din domeniul imobiliar ce in 1969 a fondat compania producatoare si distribuitoare de confectii Gap Inc., a anuntat ca se va retrage din pozitia de presedinte al companiei. Succesorul acestuia va fi fiul sau, Robert J. Fisher, in varsta de 49 de ani.
"Tanarul" Fisher a demisionat din pozitia de presedinte al diviziei de magazine Gap in 1999, indeplinind insa in continuare rolul de director.
Inainte de a deveni presedinte al diviziei Gap, tanarul Fisher a detinut pozitiile de director de operatiuni, director financiar si presedinte al Banana Republic. Acesta este in prezent director in cadrul Sun Microsystems.
Impreuna, familia Fisher detine aproximativ o treime din compania Gap, ale carei vanzari au atins aproape 15 miliarde de dolari. In perioada 1995-2002, Gap a fost condusa de Millard S. Drexler. In aceasta perioada, vanzarile anuale ale companiei au crescut de la 4,4 la 13,8 miliarde de dolari. Drexler a fost insa demis in momentul in care vanzarile au scazut cu fiecare luna timp de peste doi ani.
In cadrul unui interviu, Fisher, in varsta de 75 de ani, a declarat ca este linistit in legatura cu predarea conducerii celor trei divizii ale Gap, magazinele Gap, Banana Republic si Old Navy, fiului sau.  Fisher a mai declarat ca va mai participa din cand in cand la intrunirile consiliului de conducere al companiei, companie ce este in prezent condusa de Paul S. Pressler.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO