Business Internaţional

Preşedintele rus Vladimir Putin avertizează că un război între SUA şi Iran ar fi catastrofic pentru Orientul Mijlociu şi ar putea declanşa un nou val de refugiaţi

Preşedintele rus Vladimir Putin avertizează că un...

Autor: Alex Ciutacu

20.06.2019, 19:11 533

Preşedintele rus Vladimir Putin avertizează că un război între SUA şi Iran ar fi catastrofic pentru Orientul Mijlociu şi ar putea declanşa un nou val de refugiaţi din regiune, potrivit Bloomberg.

SUA nu elimină posibilitatea de a utiliza forţa în contextul în care tensiunile dintre americani şi iranieni din Golful Persic sunt din ce în ce mai mari.

„Vreau să spun clar că ar fi o catastrofă pentru regiune şi ar putea duce la o creştere a violenţei în regiune şi la o creştere a numărului de refugiaţi”, spune Vladimir Putin.

Iranul a comis o "foarte mare eroare" prin doborârea avionului militar american, a declarat joi preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, în contextul tensiunilor dintre Washington şi Teheran.

"Iranul a comis o foarte mare eroare!", a declarat Donald Trump prin Twitter.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că Donald Trump a fost ţinut la curent despre incidentul aerian, relatează Associated Press. Administraţia de la Washington se consultă cu membrii Congresului despre eventualele măsuri de retorsiune.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat doborârea unei drone militare americane care ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO