Business Internaţional

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon: Măsura luată împotriva lui Dmitri Rogozin este un "act de mare stupiditate politică"

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon: Măsura...

Autor: Mihai Draghici

02.08.2017, 19:56 84

"A-l declara pe viceprim-ministrul Rusiei persona non grata la noi este un act de mare stupiditate politică. Şi e un mare deserviciu pentru Moldova şi pentru moldoveni. Nu ştiu dacă guvernanţii fac asta pe cont propriu sau, mai degrabă, sunt conduşi ca nişte marionete de peste ocean. Cu părere de rău pentru Moldova şi pentru cetăţeni, această guvernare duce ţara cu viteză maximă spre un grav accident politic şi geopolitic. Când ne vom izbi, vom simţi cu toţii consecinţele, pe ani înainte", a afirmat Igor Dodon, potrivit Unimedia.

"Restabilirea bunelor relaţii cu Rusia, pentru care am pledat ca preşedinte, a constituit pentru zeci de mii de fermieri şi muncitori o şansă să obţină locuri de muncă şi venituri din export. Însă majoritatea parlamentară, Guvernul şi Partidul Democrat din R.Moldova fac tot posibilul pentru a zădărnici aceste perspective economice şi sociale. Ei nu umblă prin ţară, de aceea habar nu au care e situaţia fermierilor, ce se va întâmpla cu miile de tone de fructe şi legume, de care în Europa nimeni nu are nevoie. Sunt compromise şi negocierile cu Tiraspolul", a atras atenţia Igor Dodon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO