Business Internaţional

Preşedintele RBS renunţă la bonusul de 1,4 milioane lire sterline

Preşedintele RBS renunţă la bonusul de 1,4 milioane lire sterline

Autor: Adrian Voicu

29.01.2012, 09:46 431

Philip Hampton, preşedintele consiliului de conducere al Royal Bank of Scotland, bancă deţinută de guvernul Marii Britanii, a anunţat că nu va primi bonusul de 1,4 milioane de lire sterline deoarece nu a atins criteriile de performanţă care au condiţionat acest bonus, informează The Guardian.

Decizia lui Hampton vine după ce CEO-ul băncii, Stephen Hester, a primit un bonus de 1 milion de lire sterline. "Sir Philip Hampton nu va primi cele 5,17 milioane de acţiuni care i s-au acordat în 2009, când s-a alăturat RBS", se arată într-un comunicat al băncii.

Şeful băncii, Stephen Hester, va primi 3,6 milioane de acţiuni - în valoare de aproape un milion de lire sterline -, şeful Laburiştilor, Ed Miliband, cerând însă guvernului să blocheze bonusul lui Hester.

Premierul David Cameron a declarat însă că contractul a fost realizat cu guvernul laburist anterior şi că va trebui onorat.

Decizia lui Hampton va fi de asemenea un factor de presiune asupra lui Stephen Hester, care este ţinta criticilor sindicatelor, politicienilor şi a publicului.

El a renunţat în urmă cu un an la bonusul pentru 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO