Business Internaţional

Preşedintele francez Emmanuel Macron condamnă încălcarea prevederilor Acordului Nuclear de către Iran

Preşedintele francez Emmanuel Macron condamnă...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

07.07.2019, 16:30 74

Preşedintele francez Emmanuel Macron a condamnat duminică Iranul pentru încălcarea prevederilor Acordului Nuclear semnat în 2015 prin decizia de a creşte concentraţia uraniului îmbogăţit, relatează Reuters.

Emmanuel Macron a reiterat termenul limită de 15 iulie pentru reluarea dialogului cu omologul său iranian Hassan Rouhani privind Acordul Nuclear.

Administraţia de la Teheran a anunţat duminică dimineaţă că va creşte concentraţia uraniului îmbogăţit cu aproape două procente peste limitele permise în Acordul Nuclear semnat în 2015, pentru a produce combustibil pentru centrale nucleare.

Abbas Araqchi, adjunct al ministrului iranian de Externe, a transmis că Administraţia de la Teheran va înceta să respecte câte o prevedere a Acordului Nuclear la fiecare 60 de zile, dacă ţările semnatare nu iau măsuri pentru protejarea Iranului de sancţiunile impuse de Statele Unite.

Guvernul francez a anunţat că nu va declanşa momentan mecanismul de rezolvare a disputelor din cadrul Acordului Nuclear, dorind să ofere părţilor implicate o săptămână pentru a reporni negocierile.

„Nu este o opţiune în acest moment”, a declarat o sursă din cadrul Administraţiei Prezidenţiale din Franţa.

Mecanismul de rezolvare a disputelor din cadrul Acordului Nuclear ar putea duce la reimpunerea sancţiunilor din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Iranului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO