Business Internaţional

Preşedintele Curţii Constituţionale din Republica Moldova şi-a dat demisia

Preşedintele Curţii Constituţionale din Republica...

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

20.06.2019, 15:34 84

Mihai Poalelungi şi-a dat demisia din funcţia de judecător şi preşedinte al Curţii Constituţionale din Republica Moldova, a anunţat instituţia pe site-ul oficial, fără a oferi detalii suplimentare, potrivit Unimedia.

Anunţul vine cu o zi înainte ca membrii Comisiei de la Veneţia să se pronunţe referitor la hotărârile Curţii Constituţionale din 7-9 iunie.

Primul-ministru Maia Sandu a cerut demisia judecătorilor Curţii Constituţionale după ce Curtea a anulat deciziile din 7-9 iunie.

La 15 iunie, judecătorii Curţii Constituţionale au anulat ultimele hotărâri din perioada 7-9 iunie, prin care au anunţat că toate legile şi hotărârile adoptate din ziua de 8 iunie se declară neconstituţionale.

Curtea Constituţională a declarat neconstituţională hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului pentru alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Legislativului.

Tot în data de 8 iunie, Curtea a declarat neconstituţional decretul de numire în funcţia de prim-ministru a Maiei Sandu şi a noului Guvern.

Totul a început la data de 7 iunie, când Curtea Constituţională a emis un comunicat prin care a informat că preşedintele Igor Dodon este obligat de CC să dizolve Parlamentul, dacă nu e funcţional până pe 7 iunie, adică după 90 de zile de la data validării alegerilor parlamentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO