Business Internaţional

Preşedintele Chinei îl avertizează pe Trump în legătură cu "factorii negativi" care afectează relaţiile China-SUA

Preşedintele Chinei îl avertizează pe Trump în...

Autor: Mircea Olteanu

04.07.2017, 07:21 126

În cursul unei convorbiri telefonice, Xi a transmis omologului său american că Beijingul se aşteaptă ca Washingtonul să continue să susţină principiul "o singură China", care exclude existenţa unor relaţii formale cu Taiwanul, informează presa de stat din China.

Preşedintele chinez a subliniat că relaţiile sino-americane au înregistrat o serie de succese după întrevederea între Xi şi Trump de la Mar-a-Lago, însă "relaţiile bilaterale au fost afectate de unii factori negativi".

Nu este clar dacă aceste chestiuni urmează să fie discutate la summitul G20 din Germania, unde Trump şi Xi ar urma să aibă o întrevedere bilaterală.

Este de aşteptat ca acţiunile recente ale autorităţilor americane, printre care se numără sancţionarea unor companii din China pentru presupuse legături cu Coreea de Nord, vânzarea de armament Taiwanului şi apropierea unei nave militare americane de o insulă revendicată de Beijing, vor afecta relaţiile între sino-americane.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO