Business Internaţional

Preşedintele Chinei devine cel mai puternic om din lume, detronându-l pe Barack Obama

Preşedintele Chinei devine cel mai puternic om din lume, detronându-l pe Barack Obama
04.11.2010, 14:45 202

Preşedintele chinez, Hu Jintao, este cel mai puternic om de peplanetă, devansându-l pe omologul său american, Barack Obama,potrivit topului realizat de revista Forbes, care include oamenipolitici, figuri religioase importante, antreprenori şi chiarinfractori, între care şi Osama ben Laden, informează Mediafax.

Liderul politic al unei ţări cu cel mai mare număr de locuitoridin lume, exercitând un "control aproape dictatorial asupra 1,3miliarde de persoane (a cincea parte din populaţia planetei), HuJintao poate "devia râuri, poate clădi oraşe, poate închidedisidenţi şi cenzura Internetul fără amestecul birocraţilorpisălogi şi al tribunalelor", afirmă Forbes. El refuză să seîncline în faţa Statelor Unite care exercită presiuni asupra sa sămodifice rata de schimb, conduce cea mai mare armată din lume camărime şi şi-a ales un succesor, în persoana lui Xi Jinping, ceurmează să preia preşedinţia în 2012.

Obama, care anul trecut a fost cea mai puternică persoană dinlume, a înregistrat un regres în 2010, plasându-se pe locul ardoilea. Deşi partidul său a fost învins în alegerile de lajumătatea mandatului, iar libertatea sa de a-şi implementa agendava fi mult limitată în următorii doi ani, Obama "se poate consolacu faptul că rămâne comandantul-şef al celei mai puternice armate,liderul al celei mai mari şi dinamice economii şi că deţineneoficial titlul de «Liderul Lumii Libere»", adaugă revistaamericană. Vedţi cum arată topul Forbes al celor mai puternici oameni dinlume pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO