Business Internaţional

Preşedintele american Donald Trump se pregăteşte să înceapă şi un război monetar, după ce a răvăşit perspectivele economice mondiale cu războiul comercial

Preşedintele american Donald Trump se pregăteşte să...

Autor: Alex Ciutacu

19.06.2019, 14:09 1709

Preşedintele american Donald Trump a început deja un conflict comercial tensionat la nivel mondial, iar acum dă semne că se pregăteşte pentru un război monetar, potrivit Bloomberg.

Cu o serie de postări pe Twitter prin care a luat la ţintă Banca Centrală Europeană şi un anunţ al preşedintelui BCE, Mario Draghi – care spunea că este pregătit să reducă şi mai mult nivelul de dobândă ca răspuns la încetinirea creşterii economice din Europa – Trump a lansat o intervenţie rară pentru un preşedinte american, criticând politice monetare ale instituţiei.

„Mario Draghi a anunţat că pregăteşte noi stimuli monetari, ceea ce a dus imediat la o depreciere a euro în faţa dolarului, oferind un sprijin nedrept pentru a concura cu SUA. Au scăpat cu aşa ceva încontinuu în ultimii ani, la fel ca şi China şi alţii”, scrie Trump.

Mai târziu el a adăugat că „indicele german DAX a crescut datorită remarcilor lui Mario Draghi. Este foarte nedrept faţă de Statele Unite”, consideră preşedintele american.

Nu este pentru prima dată când Trump acuză de manipulare monetară pentru a afecta costurile exporturilor americane.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO