Business Internaţional

Preşedintele american Donald Trump i-a propus lui Vladimir Putin o întrevedere la Washington

Preşedintele american Donald Trump i-a propus lui...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

02.04.2018, 16:27 119

Preşedintele american Donald Trump i-a propus omologului său rus Vladimir Putin o întrevedere la Washington, în cadrul unei convorbiri telefonice din 20 martie, a anunţat luni Iuri Uşakov, consilier al preşedintelui Rusiei, relatează site-ul agenţiei Tass.

"În timpul unei conversaţii telefonice între cei doi preşedinţi, Trump a sugerat organizarea unei întâlniri la Washington. Dacă totul va decurge bine, sper că partea americană nu va renunţa la propunerea privind organizarea summitului", a spus Uşakov, fără a menţiona o posibilă dată a summitului.

Recent, Statele Unite au anunţat decizia de expulzare a 60 de diplomaţi ruşi, ca reacţie la atacul neurotoxic asupra fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia în oraşul britanic Salisbury. În afară de expulzarea diplomaţilor, Casa Albă a dispus şi închiderea Consulatului rus din oraşul american Seattle.

Administraţia Vladimir Putin a răspuns prin expulzarea a 60 de diplomaţi americani din Rusia şi închiderea Consulatului SUA din oraşul Sankt Petersburg.

"După conversaţia constructivă care a atins mai multe subiecte, a apărut o nouă problemă în relaţiile noastre bilaterale. În lumina acestor evenimente, este greu să discutăm despre posibilitatea organizării unui summit. Vrem să credem că discuţiile vor începe. Vrem să sperăm că, într-o bună zi, vom putea să avem un dialog serios şi constructiv, care va pune capăt măsurilor luate de americani în baza unor acuzaţii nefondate. Rusia consideră că o astfel de evoluţie ar fi importantă şi benefică pentru ambele ţări, precum şi pentru comunitatea internaţională", a mai declarat Iuri Uşakov.

Donald Trump a precizat că probabil se va întâlni în curând cu Vladimir Putin pentru a discuta despre armament, despre crizele din Coreea de Nord, Ucraina şi Siria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO