Business Internaţional

Presă: BMW a achiziţionat un teren în Ungaria pentru construirea unei noi fabrici

Presă: BMW a achiziţionat un teren în Ungaria pentru...

Autor: Bogdan Cojocaru

03.06.2020, 00:00 1701

Producătorul auto german BMW Group a plătit şi a dobândit proprietatea unui teren din Debrecen, oraş aflat la 95 km est de Budapesta, pentru noua sa fabrică din Ungaria, a declarat primăria din Debrecen pentru televiziunea de stat MTI. Consiliul local a dat BMW un teren de aproape 400 de hectare, cu tot pregătirile tehnice necesare pentru construirea fabricii, deşi au fost făcute de comun acord unele modificări contractuale care afectează termenele pentru investiţiile în infrastructura din afara uzinei, a spus consiliul local.

Aceste investiţii le includ pe cele care privesc reţeaua de telecomunicaţii, de apă potabilă şi de canalizare, alimentare cu gaze, drumuri de legătură şi un centru intermodal. Pe 6 mai, preşedintele BMW Oliver Zipse a declarat că producătorul auto va amâna deschiderea fabricii sale de la Debrecen cu un an din cauza impactului pandemiei de COVID-19.

„În situaţia actuală, examinăm cu atenţie toate proiectele noastre în principiu... Ca exemplu în acest sens: întrucât cererea preconizată este întotdeauna un factor relevant pentru noi, am decis să amânăm deschiderea fabricii din Ungaria cu până la un an a spus atunci Zipse. Construcţia uzinei de un miliard de euro de la Debrecen ar fi trebuit să înceapă în primăvară. Centrul de producţie va angaja aproximativ 1.000 de persoane şi va avea o capacitate de aproximativ 150.000 de vehicule pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO