Business Internaţional

Premiul lui Elon Musk: Miliardarul pune la bătaie 100 de milioane de dolari pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului

Premiul lui Elon Musk: Miliardarul pune la bătaie 100 de...

Autor: Dorin Oancea

22.01.2021, 07:11 115

Antreprenorul Elon Musk, a anunţat pe Twitter că oferă un premiu de 100 de milioane de dolari pentru dezvoltarea „celei mai bune” tehnologii de captare a emisiilor de dioxid de carbon, relatează Reuters.

Captarea emisiilor care duc la încălzirea globală devine o parte critică a multor planuri de a ţine sub control schimbările climatice, dar până în prezent s-au făcut foarte puţine progrese în ceea ce priveşte tehnologia, cu eforturi axate pe reducerea emisiilor, mai degrabă decât pe eliminarea carbonului din aer.

Agenţia Internaţională pentru Energie a declarat la sfârşitul anului trecut că este necesară o o dezvoltare masivă a tehnologiilor de captare a carbonului pentru ca ţările să îşi îndeplinească obiectivele de emisii nete zero.

„Donez 100 de milioane de dolari premiu pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului”, a scris Musk într-un tweet, urmat de un al doilea tweet care promitea „Detalii săptămâna viitoare”.

Musk, care a cofondat şi a vândut compania de plăţi pe internet PayPal Holdings Inc, conduce acum unele dintre cele mai avansate companii din lume. Pe lângă producătorul de automobile electrice Tesla, el conduce compania de rachete SpaceX şi Neuralink, un startup care dezvoltă interfeţe creier-maşină cu lăţime de bandă ultra-mare pentru a conecta creierul uman la computere.

Preşedintele Joe Biden s-a angajat să accelereze dezvoltarea tehnologiei de captare a carbonului ca parte a planului său general de combatere a schimbărilor climatice. Joi, el a numit-o pe Jennifer Wilcox, expertă în tehnologii de îndepărtare a carbonului, în funcţia de secretar adjunct adjunct principal pentru energie la Departamentul de Energie al SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO