Business Internaţional

Premierul Ungariei vrea să ieftinească energia şi pentru industrie

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Daniela Stoican

24.03.2014, 00:02 428

Guvernul maghiar, care a redus deja preţurile la energie pentru gospodării şi pentru insti­tuţii publice cu 20% anul trecut, vrea să extindă schemele de scădere a tarifelor pentru a include şi consumatorii industriali, a anunţat pre­mierul Viktor Orban, citat de Portfolio.hu

În România preţul  gazele naturale va  creşte de la 1 aprilie cu 2% pentru con­sumatorii casnici  şi cu 5% pentru consumatorii indus­triali din piaţa regle­mentată.

În schimb, în Ungaria guvernul va efectua de la 1 aprilie o nouă reducere a preţului gazelor, cu 6,5%, în condiţiile în care pe 6 aprilie sunt programate alegeri legislative.

Executivul ungar intenţio­nează să înfiinţeze o companie nonprofit de servicii energetice, „Prima Companie Ungară de Utilităţi Publice“, cu ajutorul căreia să obţină o nouă „scădere semni­ficativă“ a preţu­rilor la energie.

Orban a spus că va oferi detalii despre intenţia sa de a scădea şi mai mult preţurile la energie după alegerile parlamentare din 6 aprilie.

Guvernul maghiar a anunţat anterior că preţul curentului se va diminua cu 5,7% începând cu 1 septembrie, în timp ce preţul la căldură va scădea cu 3,3% înce­pând cu 1 octombrie.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO