Business Internaţional

Premierul Ungariei, Viktor Orban, are o avere modestă şi niciun ban pus deoparte

Premierul maghiar, Viktor Orban, nu are economii, averea sa incluzând casa din satul natal Felcsut şi un apartament în Budapesta, conform ultimei sale declaraţii de avere, scrie bne IntelliNews. Orban are datorii restante de 882.000 forinţi (2.475 euro) dintr-un împrumut din 2002 în valoare de 20 de milioane de forinţi (56.200 euro) luat împreună cu soţia sa.

La sfârşitul lunii ianuarie, politicienii unguri trebuie să depună declaraţiile anuale de avere, însă întreaga procedură este doar o formalitate, întrucât parlamentarii care furnizează informaţii false sau incorecte nu sunt sancţionaţi. Declaraţiile sunt scrise de mână, scanate şi încărcate pe site-ul parlamentului. Declaraţiile rudelor nu sunt făcute publice. Anul acesta, rapoartele arată mari disparităţi între politicieni.

Spre deosebire de primul ministru, Antal Rogan, şeful cancelariei premierului, a băgat în buzunar în 2020 circa 158 de milioane de forinţi (444.480 euro) datorită unei invenţii IT sub numele său, ceea ce a ridicat activele acestuia la 822 de milioane de forinţi (2,3 milioane euro). În cariera sa politică de 27 de ani, Rogan a reuşit să economisească lunar 2 milioane de forinţi. Salariile parlamentarilor au fost majorate cu 11% anul trecut. Venitul brut lunar de 1,1 milioane forinţi (3.100 euro) se traduce printr-un venit net de 733.700 forinţi (2.063 euro).

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.