Business Internaţional

Premierul Ungariei: Nu am considerat niciodată Rusia un exemplu

Premierul Ungariei: Nu am considerat niciodată Rusia un...

Autor: Mădălina Bodârlău

10.11.2014, 19:41 599

Viktor Orban, premierul Ungariei, a spus că nu urmăreşte să lege nicio relaţie specială cu Rusia şi a amintit de eforturile statului maghiar pentru construirea gazoductului South Stream, care presupune transportul de gaze naturale din Rusia către ţările din sudul şi centrul Europei, dar şi de împrumutul de zece miliarde de euro de la guvernul rus pe care Ungaria l‑a acceptat în vederea finanţării unor lucrări de extindere la centrala nucleară Paks. Premierul a spus că aceste abordări au fost strict în interesul Ungariei şi sunt în principal chestiuni economice, dar au fost complicate de problemele geopolitice şi de securitate generate de conflictul dintre Rusia şi Ucraina, scrie Budapest Business Journal.

„Nu am spus niciodată că Rusia este un exemplu de urmat şi că Occidentul ar trebui să se schimbe. Ungaria nu intenţionează nici să se apropie nici să se depărteze de nimeni”, a declarat Orban.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO