Business Internaţional

Premierul Slovaciei, Igor Matović, şi-a prezentat demisia pe fondul crizei politice de la Bratislava

Premierul Slovaciei, Igor Matović, şi-a prezentat...

Autor: Mediafax

30.03.2021, 19:12 108

Premierul Slovaciei, Igor Matović, şi-a prezentat, marţi după-amiază, demisia, în contextul crizei politice de la Bratislava, iar preşedintele Zuzana Čaputová i-a cerut vicepremierului Eduard Heger să formeze un nou Cabinet, informează Euronews.

Guvernul Slovaciei, condus de premierul Eduard Heger, a anunţat demisia în contextul crizei politice generate de un scandal privind un contract secret pentru cumpărarea de vaccinuri anticoronavirus Sputnik V din Rusia.

Preşedintele Zuzana Čaputová "va accepta demisia premierului Igor Matovic", a comunicat Preşedinţia Slovaciei.

Eduard Heger, fost vicepremier şi ministru de Finanţe, a primit sarcina de a forma un nou guvern, pentru evitarea convocării alegerilor parlamentare anticipate.

Criza politică de la Bratislava a izbucnit după dezvăluirile despre un acord secret pentru cumpărarea din Rusia a două milioane de doze de vaccin anticoronavirus Sputnik V. Şase membri ai Guvernului de la Bratislava demisionaseră din cauza scandalului, în contextul în care vaccinul Sputnik V nu este încă autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO