Business Internaţional

Premierul Poloniei anunţă: Tancurile Leopard 2 ar putea ajunge în Ucraina fără aprobarea Germaniei. Vom cere permisiunea, dar aceasta este o temă secundară

Premierul Poloniei anunţă: Tancurile Leopard 2 ar putea...

Autor: Petru Mazilu

23.01.2023, 11:47 46

Transferul tancurilor Leopard 2 din Polonia în Ucraina este realizabil, conform unei declaraţii a premierului polonez Mateusz Morawiecki, preluată de Sky News.

Aprobarea Germaniei pentru trimiterea tancurilor Leopard 2 în Ucraina are o importanţă secundară, deoarece Polonia ar putea trimite aceste echipamente din partea unei coaliţii de ţări chiar şi fără permisiunea germanilor, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki.

„Vom cere permisiunea Germaniei, dar aceasta este o temă secundară. Chiar dacă, în cele din urmă, nu vom obţine această permisiune, noi, în cadrul acestei mici coaliţii, chiar dacă Germania nu face parte din această coaliţie, vom preda tancurile noastre, împreună cu ceilalţi, Ucrainei", a declarat Morawiecki.

Declaraţia pare să indice faptul că trimiterea tancurilor, care a făcut obiectul unor speculaţii intense în ultimele zile, este acum foarte aproape să se întâmple.

Anunţul apare la puţin timp după ce autorităţile din Germania au declarat că nu vor sta în calea trimiterii de către Polonia a tancurilor sale de producţie germană în Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO