Business Internaţional

Premierul japonez Shinzo Abe recunoaşte pentru prima dată: Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 ar putea fi amânate. UPDATE: Canada se retrage

Premierul japonez Shinzo Abe recunoaşte pentru prima...

Autor: Alex Ciutacu

23.03.2020, 05:53 653

UPDATE: Canada a anunţat că nu va trimite echipe de atelţi la Jocurile Olimpice din Tokyo dacă acestea nu se vor amâna cel puţin pentru un an, potrivit BBC. 

Premierul japonez Shinzo Abe a recunoscut public pentru prima dată că ar putea interveni o întârziere în organizarea Jocurilor Olimpice, întrucât presiunea pusă la nivel global pe organizatori pentru o amânare este din ce în ce mai mare, în contextul pandemiei COVID-19, potrivit FT.

„Decizia Comitetului Olimpic Internaţional este în linie cu politica mea de a desfăşura (n.red: evenimentul) în „formă completă”, iar asta este dificil, astfel că s-ar putea să luăm decizia de a amâna, întrucât prioritatea sunt atleţii”, a spus Shinzo Abe, într-o sesiune parlamentară de luni.

Comentariile au venit la o zi după ce Comitetul Olimpic Internaţional a dat primele indicaţii referitoare la nevoia de a amâna cel mai mare eveniment sportiv din lume, acordându-şi patru săptămâni pentru a analiza situaţia şi a ajunge la o decizie formală.

În linie cu comentariile Comitetului, Abe şi Yuriko Koike, guvernatorul Tokyo, au subliniat că „anularea nu este o opţiune”.

Jocurile Olimpice din Tokyo 2020 sunt programate să înceapă în data de 24 iulie şi să se termine în data de 9 august.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO