Business Internaţional

Premierul britanic Theresa May, subiectul unui film produs de BBC

Premierul britanic Theresa May, subiectul unui film...

Autor: Departamentul Cultură Life

13.06.2017, 14:07 58

Drama bazată pe fapte reale se centrează pe cele 20 de zile dintre votul Brexit şi modul în care May a devenit liderul Partidului Conservator şi prim ministru.

Rolul principal este jucat de actriţa din serialul „Doctor Who”, Jacqueline King, în timp ce actorul Will Barton îl joacă pe Boris Johnson.

John Seaward îl va juca pe politicianul conservator Michael Gove.

Filmul va cuprinde interviuri cu câteva dintre cei care au fost implicaţi direct în lupta pentru a deveni liderul partidului, inclusiv cu foşti miniştri precum Nicky Morgan şi Iain Duncan Smith.
Reprezentanţii BBC au declarat că filmul este bazat pe „documentare exhaustivă şi măturii personale” şi că va „dezvălui jocurile politice, tacticile, trădările şi gafele” de la acea vreme.

”Theresa vs Boris: How May Became PM” urmăreşte evenimentele de la referendumul privind ieşirea Marii Britanii din UE şi demisia lui David Cameron din funcţia de premier.

Filmul va spune povestea în care Gove, care l-a sprijinit pe Johnson - şi-a lansat propria sa campanie de a devenit prim ministru, fapt ce a dus la excluderea lui Johnson din cursă.

Theresa May a reuşit să câştige cursa, dar un an mai târziu, ea se găseşte pe o poziţie vulnerabilă în urma unor alegeri prin care partidul său nu a câştigat majoritatea în Camera Comunelor a Parlamentului britanic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO