Business Internaţional

Premierul britanic scade în sondaje din cauza lui Rupert Murdoch

Premierul britanic scade în sondaje din cauza lui Rupert Murdoch

David Cameron, primul-ministru britanic. Foto AFP

Autor: Catalina Apostoiu

22.07.2011, 00:05 94

Premierul britanic David Cameron a fost supus unei avalanşe deacuzaţii în Parlament cu privire la relaţia sa cu News Corp. şifostul său director de comunicare Andy Coulson, o figură-cheie înscandalul ascultărilor ilegale de telefoane, potrivit The WallStreet Journal.

Sondajele indică o scădere a popularităţii premierului în rândulelectoratului, însă este posibil ca decizia lui Cameron de a-langaja pe Coulson, fost redactor-şef al News of the World, să fiafectat şi relaţia aces­tuia cu propriul Partid Con­servator,susţin unii dintre le­gisla­torii partidului său.

Cameron a declarat că re­gretă că l-a angajat pe Coulson şi şi-acerut scuze pentru proble­mele generate de această decizie.

Cameron a fost în mod repetat atras în acest scandal din cauzalui Coulson, care a fost arestat luna aceasta, însă nu a fost pussub acuzare. Coulson demisionase din cadrul News of the World în2007, iar Cameron l-a angajat câteva luni mai târziu şi l-a adus înDowning Street când a câştigat alegerile, anul trecut, în ciudaavertismentelor lansate de mai multe surse.

Pe fondul acuzaţiilor, premierul britanic a ieşit la atac,spunând că guvernul laburist anterior a ignorat la rândul său multeavertismente privitoare la ascultările telefoanelor şi a avut deasemenea o relaţie apropiată cu News Corp.

Premierul şi-a apărat cu fermitate membrii cabinetului şi modulîn care a făcut faţă scandalului.

Totuşi, dacă cei arestaţi vor fi puşi sub acuzare şi vor începeprocese având legătură cu scandalul, în afara anchetelordesfăşurate de către guvern, unii conservatori se tem că acuzaţiilese vor acumula în continuare, şubrezind şi mai mult poziţiaprimului-ministru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO