Business Internaţional

Premierul britanic Boris Johnson spune că nu vor exista controale vamale la frontiera irlandeză

Premierul britanic Boris Johnson spune că nu vor exista...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

02.10.2019, 14:36 103

Premierul britanic Boris Johnson, care şi-a prezentat miercuri propunerile privind modificarea Acordului de Brexit, susţine că în niciun caz nu vor exista controale vamale la sau în apropierea frontierei Irlandei cu regiunea britanică Irlanda de Nord, informează agenţia Reuters.

"Indiferent de circumstanţe nu vom avea controale la sau în apropierea frontierei în Irlanda de Nord. Vom respecta procesul de pace şi acordul din Vinerea Mare", a afirmat liderul britanic, făcând referire la Acordul de la Belfast (semnat în 1998), care a permis încheierea conflictului nord-irlandez.

"În acelaşi timp, vom permite Marii Britanii - în totalitate şi în întregime - să se retragă din UE, cu controlul politicii noastre comerciale încă de la început", a adăugat liderul britanic, care şi-a prezentat miercuri propunerile privind modificarea Acordului de Brexit, în cadrul Conferinţei anuale a Partidului Conservator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO