Business Internaţional

Premierul britanic Boris Johnson dezvăluie ultima variantă de acord pentru Brexit

Premierul britanic Boris Johnson dezvăluie ultima...

Autor: Lacramioara Ivaz, Mediafax

02.10.2019, 10:56 824

Prim-ministrul Boris Johnson va propune, miercuri, varianta finală a acordului pentru Brexit şi va susţine ieşirea Marii Britanii din Blocului comunitar pe 31 octombrie, cu sau fără obţinerea, din partea UE, a unui vot pozitiv asupra variantei de acord, relatează site-ul agenţiei Reuters. 

Boris Johnson, va comunica, în încheierea conferinţei anuale a Partidului Conservator, persistenţa abordării sale ferme în raport cu Brexit, programat pe 31 octombrie, şi va oferi primele detalii legate de ceea ce va numi „un compromis drept şi rezonabil”, indică fragmente din discursul premierului, publicate de Biroul său.

Prim-ministrul britanic va informa oficialii partidului, în cadrul conferinţei de miercuri, că urmează să transmită liderilor europeni propunerile sale privind acordul Brexit, o încercare de a asigura ieşirea ordonată a Marii Britanii din UE şi de a evita consecinţele nefaste ale unui proces Brexit fără acord.

„Prietenii mei, mi-e teamă că după trei ani jumătate oamenii încep să se simtă traşi în piept. Ei încep să suspecteze că sunt forţe în această ţară care pur şi simplu nu vor să realizeze Brexit-ul”, va declara premierul britanic, conform fragmentelor din discursul acestuia.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO