Business Internaţional

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat măsuri de carantină naţională, închizând cafenelele, restaurantele, cluburile şi teatrele

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat măsuri de...

Autor: Alex Ciutacu

21.03.2020, 13:40 287

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat măsuri de carantină naţională vineri, ordonând închiderea cafenelelor, barurilor şi restaurantelor, potrivit CNBC.

„Le spunem cafenelelor, pub-urilor, barurilor şi restaurantelor să se închidă diseară, cât de devreme pot, şi să nu mai deschidă mâine”, a spus Boris Johnson, vineri.

El a precizat că serviciile de livrare ale acestor businessuri pot continua.

„Le mai spunem cluburilor de noapte, teatrelor, cinematografelor, sălilor de fitness şi centrelor de activităţi să se închidă în acelaşi timp. Acestea sunt locuri unde se adună mulţi oamenii, întrucât scopul acestor businessuri este de a aduce oameni la un loc. Însă, din păcate astăzi trebuie să ţinem oamenii departe unul de celălalt, cel puţin momentan”, a zis premierul bitanic.

Nu a fost clar dacă recomandările au un fundal legal, însă Johnson a spus că pregăteşte o legislaţie care i-ar permite guvernului să ordone închiderea acestor businessuri.

Premierul britanic a spus că noile măsuri vor fi revizuite lunar.

Cu 3.983 de cazuri, din care 65 de oameni s-au vindecat, iar 177 au decedat, Marea Britanie este a 10-a cea mai afectată ţară din lume, după numărul de cazuri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO