Business Internaţional

Premierul britanic anunţă că va întinde covorul roşu pentru companiile franceze care vor fugi de impozitele lui Hollande

 Premierul britanic anunţă că va întinde covorul roşu pentru companiile franceze care vor fugi de impozitele lui Hollande

Autor: Iulian Anghel

19.06.2012, 15:15 1434

Primul ministru britanic David Cameron s-a declarat pregătit să primească pe insulă companiile care vor fugi din Franţa, dacă preşedintele Francois Hollande va majora taxele pentru veniturile cele mai înaltă.

"Când Franţa va institui un impozit de 75% pentru tranşa superioară a impozitului pe venituri, vom desfăşura covorul roşu şi vom primi mai multe companii franceze care îşi vor plăti impozitul în Regatul Unit", a declarat premierul britanic, în faţa şefilor de companii, în marja summit-ului G20 din Mexic."

Chestionat în legătură cu acest subiect, ministrul francez al muncii, Michel Sapin, a răspuns ironic, citat de Le Monde: "Nu ştiu cum să desfăşori un covor roşu peste Canalul Mânecii. Ar putea să se ude."

La rândul său, ministrul francez al afacerilor europene, Bernard Cazeneuve, s-a declarat încrezător în patriotismul patronilor francezi: "Sunt şi măsuri pe care le vom lua care vor favoriza investiţiile, vor favoriza inovaţia şi vor ajuta creşterea economică."

Francois Hollande s-a angajat, în campania electorală, reaminteşte Le Monde, să ducă la 75% impozitul pentru veniturile care depăşesc un milion de euro anual. Între 3.000 şi 3.500 de gospodării ar putea fi lovite de o astfel de măsură care ar aduce statului câteva milioane de euro pe an. Potrivit sondajelor, majoritatea francezilor sunt de acord cu o astfel de măsură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO