Business Internaţional

Premieră pentru piaţa de criptomonede: Leumi Bank a fost obligată de tribunalul israelian să nu blocheze tranzacţiile cu criptomonede

Premieră pentru piaţa de criptomonede: Leumi Bank a...

Autor: Alex Ciutacu

27.02.2018, 19:32 299

Curtea Supremă a Israelului a emis o decizie în sprijinul platformei de exchange criptmonede, Bits of Gold, obligând Leumi Bank să nu blocheze conturile platformei de exchange, potrivit CoinGape.

Cu câteva luni în urmă, în luna decembrie, Leumi Bank, a doua cea mai mare bancă din Israel a blocat conturile care efectuau plăţi către exchange-urile de bitcoin. Mai mulţi utilizatori au avut plăţile către exchange-uri blocate, iar unii clienţi au avut cardurile de credit blocate. Un utilizator a semnalat problema către Leumi Card, braţul de credit al Leumi Bank, aceştia din urmă susţinând că decizia a fost luată în conformitate cu deciziile băncii centrale.

„Acţionăm în conformitate cu legea şi cu politicile de risc ale companiei”, a transmis Leumi Card.

Un alt incident a fost o dispută între Leumi Bank şi platforma de exchange Bits of Gold, în cazul căreia Leumi a refuzat să îşi ofere serviciile către platformă. Chiar dacă platforma a reprezentat reglementările de tip KYC ( n.r: Cunoaşte-ţi clientul), banca a susţinut că în cazul criptomonedelor nu poţi şti exact cine este beneficiarul unei tranzacţii, aceasta neconformându-se reglementărilor anti fraudă.

Israelul este o ţară plină de start-up-uri de blockchain, care are chiar şi un ATM operaţional de bitcoin. În ultimul an, autoritatea de supraveghere financiară din Israel a evaluat mecanismele ICO-urilor şi întreaga industrie a criptomonedelor. Săptămâna trecută, autorităţile au confirmat că bitcoin şi alte criptomonede vor fi taxate la fel ca şi proprietăţile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO