Business Internaţional

Pregătiţi-vă pentru explozia bitcoin: Investitorii din Wall Street îşi primesc bonusurile şi încep să le cheltuie

Pregătiţi-vă pentru explozia bitcoin: Investitorii din...

Autor: Răzvan Botea

13.01.2018, 11:35 6893

Directorul Grupului Monedelor Digitale prezice pentru anul acesta fluctuaţii mult mai mari decât am văzut în 2017, scrie Business Insider.

Acum câteva săptămâni bitcoin era tranzacţionat la mai mult de 20.000 de dolari, iar la sfârşitul lui 2017 preţul a scăzut până la 11.000 de dolari. Această scădere a fost succedată de o altă creştere, sâmbătă bitcoin atingând 14,270.80 de dolari.

Meltem Demirors, directorul Grupului Monedelor Digitale – o companie de investiţii care investeşte în monede de schimb şi în business-urile fundamentate în tehnologia blockchain – crede că momentul unei explozii a preţului monedei virtuale este aproape deoarece investitorii din Wall Street îşi vor investi bonusurile în criptomonede.

„Dacă bonusurile de pe Wall Street vor intra în conturile investitorilor, de pe 15 ianuarie vom vedea o frenezie pe piaţa criptomonedelor de proporţii epice”, scria Demirors pe Twitter.

Începutul de an este o perioadă în care investitorii de pe Wall Street îşi pot exercita influenţa prin bonusuri, mulţi alegând să-şi ”parieze” veniturile suplimentare.

Bonusurile de la mijlocul lunii ianuarie au atins 138.000 de dolari, aşa cum se poate deduce din calculele Controlorului De Stat New York, Thomas DiNapoli.

Acum 20 de ani, The New York Times scria despre faptul că vânzătorii de maşini din New York au profitat masiv de pe urma bonusurilor de pe Wall Street.

”Sunt tineri, agresivi şi pot lua decizii spontane”, spunea un dealer de maşini. ”Au venit să vadă ce avem în inventar şi când au primit bonusurile – bingo.”

 În 2018, există posibilitatea ca piaţa de criptomonede să crească puternic în urma bonusurilor de pe Wall Street.

”Tinerii au privit aproape de pe margine, investind câteva mii acolo, câteva sute în partea cealaltă. Sezonul de bonusuri înseamnă nişte bani suplimentari ce pot fi investiţi în cripto. Pregătiţi-vă de o explozie”, spune Demirors într-un interviu pentru Business Insider Deutschland.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO