Business Internaţional

Povestea incredibilă a bărbatului de 95 de ani care a găsit secretul longevităţii

Povestea incredibilă a bărbatului de 95 de ani care a...

Autor: Ştefan Stan

07.12.2015, 10:28 475

Klaus Obermeyer, un german de 95 de ani, a descoperit modul în care îşi poate menţine tinereţea. Schi, înot, aikido, dar şi o dietă echilibrată sunt obiceiurile care îl ajută pe german să-şi găsească echilibrul, scrie The Wall Street Journal.

Crescut într-un oraş alpin din Germania, Obermeyer a fost un împătimit alpinist şi schior toată viaţa, obicei pe care l-a păstrat şi acum.  El deţine compania Sport Obermeyer, cunoscută pentru echipamentele profesionale de schi pe care le produce. „Practica a fost cel mai bun mod pentru a testa produsele mele”, a spus acesta.

Energia lui Obermeyer vine din atenţia şi timpul pe care le alocă zilnic exerciţiilor fizice, energie care îi menţine echilibrul dintre corp şi minte. Tocmai de aceea şi la birou el o sală de gimnastică unde poate face sport.

Pe lângă înot, la secretul vitalităţii sale se mai adaugă o artă marţială japoneză, numită aikido, pe care Klaus Obermeyer o practică de 35 de ani. Spre deosebire de alte arte marţiale precum karate, în aikido nu se folosesc lovituri sau alte forme de agresiune. Dimpotrivă, scopul acestui sport este redirecţionarea atacului adversarului, prin diferite tehnici de evitare.

Klaus Obermeyer spune că aikido este despre a-ţi controla adversarul, principiul pe care îl aplică şi în viaţa de zi cu zi. „Orice atac poate fi văzut ca pe o oportunitate pe care o poţi folosi în favoarea ta”, a mai spus el.

Înotul este una dintre activităţile practicate zilnic de german, care îi permite să aplice principiile pe care se bazează arta marţială japoneză, fiind necesar să îşi folosească respiraţia profundă şi concentrarea dobândite în urma practicării de aikido.

Pe lângă sport, Klaus Obermeyer are şi o dietă echilibrată, cu un mic dejun compus din ouă, pâine din cereale integrale şi cartofi la micul dejun. În loc de prânz, el consumă gustări din prune, mere, pere şi zmeură, fructe pe care le cultivă în propria grădină.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO