Business Internaţional

Povestea americanilor care fac avere din imobile ipotecate

Povestea americanilor care fac avere vanzand imobile ipotecate

Autor: inCont.ro

05.07.2011, 11:41 1205

Nu mai este un secret pentru nimeni ca orasul Detroit seamana cuun oras fantoma, din cauza depopularii si a caselor parasite.Crizei economica a inchis majoritatea fabricilor din zona, iarlocuitorii unuia dintre cele mai mari si mai cunoscute oraseamericane au ramas fara joburi si, in consecinta, nu si-au maiputut plati ratele la banci. Institutiile bancare le-au confiscatlocuintele, care acum zac goale, in paragina, si care se vand lapreturi modice.

Si cum americanii scot bani din aproape orice, doiintreprinzatori cu imaginatie au vazut potentialul unei afaceri,speculand situatia.



Dupa o metoda folosita cu succes la vanzarea masinilor, KeithHudson (foto) i-a sugerat sefului lui, Ernest Karr, sa cumpereimpreuna case parasite, cu ipoteca prescrisa, pe care sa le vandaapoi la preturi modice. Astfel, cei doi au vandut 460 de case,afacere din care au castigat milioane de dolari.


Cum functioneaza sistemul? Cei doi au gasit cumparatori care eraudispusi sa plateasca un pret mic pentru o casa, dar pe care iiconvingeau sa semneze un contract prin care se obligau sa maiplateasca o rata lunara, plus taxele ramase la banca, ba mai mult,sa le refaca din temelii, in conditiile in care majoritatea s-audeteriorat de cand sunt abandonate. Citiţi mai mult desprepovestea americanilor care fac avere vanzand imobileipotecate pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO