Business Internaţional

Postul de televiziune american CNN: Mii de militari NATO ar putea fi trimişi în România, Bulgaria şi Ungaria pentru a face faţă ameninţărilor Rusiei

Sursă foto: cnn.com

Sursă foto: cnn.com

Autor: Robert Manea

26.01.2022, 20:21 661

SUA şi mai multe ţări aliate sunt în discuţii pentru a trimite mii de militari în ţările NATO din Europa de Est pentru a face faţă ameninţărilor Rusiei, spun sursele citate de CNN.

Printre ţările membre NATO se numără şi România, Bulgaria şi Ungaria. Se estimează un număr de aproximativ 1.000 de soldaţi din fiecare ţară, într-o acţiune asemănătoare cu formaţiuniile de luptă prezente în ţările baltice şi Polonia.

SUA şi Marea Britanie sunt printre ţările care iau în considerare noile desfăşurări pre-invazie, spre deosebire de alţi membrii NATO care nu sunt dispuşi să facă acest lucru, spune un diplomat european.

În ultimul timp, Rusia a condamnat activităţile NATO cu privire la confictul din Ucraina, spunând că Occidentul „exacerbează tensiunile” şi că acţionează „cu isterie”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO