Business Internaţional

Poşta croată recurge la ajutorul roboţilor pentru a-şi reduce costurile

Poşta croată, Hrvatska posta a decis să-şi suplimenteze forţa de muncă cu roboţi pentru transportul paleţilor, realizaţi de compania croată Gideon Brothers, în cadrul noului său centru de sortare, susţinând astfel dezvoltarea principalelor sale operaţiuni în cadrul strategiei de bază, care conectează roboţi, oameni, produse şi sisteme de business, relatează Total Croatia News.

Sistemele automatizate reduc costurile totale, diminuează ciclurile de deservire şi cresc eficienţa sistemelor enegetice.

Roboţii nu înlocuiesc oamenii în cadrul forţei de muncă, ci acţionează ca un instrument eficient pentru a-i ajuta pe aceştia să îndeplinească obiective pe care aceştia nu şi-au imaginat vreodată că le pot realiza înaintea apariţiei roboţilor. Activitatea este ghidată de compania croată de robotică şi AI Gideon Brothers.

Pe lângă faptul că constituie o soluţie de calitate a businessului, acest principiu a fost de bază în decizia companiei de a lansa un proiect pilot pentru utilizarea de roboţi pentru transportul paleţilor în noul centru de sortare.

Proiectul va fi implementat în următoarele patru luni în depozitul şi facilitatea de sortare a Poştei croate, iar angajaţii umani care vor lucra împreună cu robiţii vor fi pregătiţi în această perioadă. Roboţii din cadrul depozitului vor ajuta la selectarea şi transportul bunurilor, în timp ce în unitatea de sortare aceştia vor ajuta la transportul bunurilor din vehicule către punctele de procesare şi pregătire pentru livrare.

Un robot autonom poate transporta până la 800 de kg. Decizia Poştei croate arată că aceasta este deschisă noilor oportunităţi oferite de tehnologie, oportunităţi care pot oferi un avantaj competitiv şi ajuta astfel economia croată să se dezvolte.

 

Etichete: roboti,postare

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.