Business Internaţional

Porţile rămân închise: Canada anunţă o nouă prelungire a închiderii frontierelor, până pe 21 februarie

Porţile rămân închise: Canada anunţă o nouă...

Autor: Departamentul Externe

21.01.2021, 09:34 95

Canada anunţă o nouă prelungire de o lună a închiderii frontierelor, până pe 21 februarie. 

Prelungirea restricţiilor de călătorie de o lună a fost anunţată de ministrul federal al siguranţei publice, Bill Blair, conform cicnews.com.

„Guvernul nostru nu va ezita niciodată să ia măsuri puternice pentru a-i ţine pe canadieni în siguranţă faţă de COVID-19, menţinând în acelaşi timp comerţul esenţial cu partenerii noştri internaţionali", a scris Blair într-un tweet.

Blair a anunţat, de asemenea, că restricţiile impuse călătorilor americani vor fi valabile cel puţin până pe 21 februarie.

Frontiera Canada-SUA a fost închisă din martie pentru călătoriile neesenţiale şi decizia comună a fost prelungită de mai multe ori .

Pentru a proteja canadienii de COVID-19, guvernul federal a instituit, de asemenea, măsuri internaţionale de restricţionare a călătoriilor din martie pentru a limita călătoriile în Canada. Restricţiile interzic majoritatea călătoriilor neesenţiale sau discreţionare în ţară.

Cetăţenii şi rezidenţii canadieni pot, totuşi, să se întoarcă în Canada şi să îi primească pe membrii familiei printr-o serie de derogări.

Începând cu 7 ianuarie 2021, Canada cere fiecărui călător un test negativ COVID-19 efectuat cu maxim 72 de ore înainte de plecare. Testul PCR negativ este necesar înainte ca unei persoane să i se permită să urce în orice zbor cu destinaţia Canada. Testarea nu scuteşte călătorii de carantina de 14 zile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO