Business Internaţional

Populismul şi euroscepticismul îşi fac partid: Viktor Orban este în discuţii cu premierul polonez Mateusz Morawiecki şi cu italianul Matteo Salvini, după divorţul de familia PNL-ului

Populismul şi euroscepticismul îşi fac partid: Viktor...

Autor: Alex Ciutacu

19.03.2021, 14:04 197

Premierul ungar Viktor Orban se va întâlni cu omologul său polonez Mateusz Morawiecki şi cu euroscepticul italian Matteo Salvini – fost vicepremier – pentru a discuta înfiinţarea unui nou partid naţionalist în Uniunea Europeană, potrivit Bloomberg.

Orban a discutat despre aceste planuri la radioul de stat, vineri, la doar o zi după ce a finalizat divorţul partidului Fidesz de PPE (Partidul Popular European), cel mai mare grup politic din Europa – familie din care face parte şi Partidul Naţional Liberal (PNL) din România.

Premierul ungar a scos Fidesz din PPE în contextul în care familia politică europeană se pregătea oricum să îl dea afară, întrucât grupul nu a mai putut suporta modul în care Orban şi-a consolidat puterea în Ungaria în ultimul deceniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO