Business Internaţional

Popularitatea lui Emmanuel Macron începe să crească din nou

Popularitatea lui Emmanuel Macron începe să crească...

Autor: Bianca Pavaluca

20.01.2019, 13:31 338

Popularitatea preşedintelui francez Emmanuel Macron a crescut cu patru procente în ultima lună, ajungând la 27%, în timp ce popularitatea prim-ministrului Edouard Philippe se situează la 30%, conform unui sondaj realizat de Ifop, citat de publicaţia Le Figaro.

Popularitatea prim-ministrului francez a scăzut cu un procent în luna ianuarie.

Din procentul de 27%, 5% se declară „foarte mulţumiţi” de preşedintele Emmanuel Macron, şi 22% au declarat că sunt „destul de mulţumiţi”, în creştere cu trei procente faţă de ultimul sondaj, realizat în luna decembrie.

72% dintre francezi rămân „nemulţumiţi”, dintre care 40% „foarte nemulţumiţi” (în scădere cu cinci procente”, 32% „destul de nemulţumiţi” (în creştere cu un procent). Un procent din respondenţi au decis să nu se pronunţe.

În luna decembrie, Emmanuel Macron aproape atinsese nivelul de popularitate al fostului preşedinte francez François Hollande (22%), după aceeaşi perioadă de exercitare a mandatului. Totuşi, popularitatea celor doi este cu mult sub cea a lui Nicolas Sarkozy, de 44%.

Creşterea popularităţii lui Macron în luna ianuarie se datorează răspunsului la protestele mişcării „Vestele Galbene”.

Sondajul Ifop a fost realizat online şi telefonic în perioada 11-19 ianuarie şi a cuprins 1.928 de respondenţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO